Festival i Artit në kalanë e Ali Pashës – Porto Palermo

EDS Foundation në bashkëpunim me Art Kontakt, organizuan Festivalin Nderkombëtar të Artit më 10-13 Gusht 2007
Ky festival arti u realizua duke përdorur teknika të reja artistike, dvd video, performanca, instalacione, fotografi, balet modern, muzikë eksperimentale etj. Ambjenti i realizimit të aktivitetit u bë kalaja sugjestive e Ali Pashë Tepelenës në Porto Palermo-(Qeparo) e cila u kthye në një laborator artistik dhe mirëpriti ide të reja. Artistë, poetë, performer nga Shqipëria dhe nga vendet përreth “ndërhynë” artistikisht duke ju referuar konteksit historik/arkitekturor (site-specific project) për të rehabilituar dhe përmirësuar imazhin turistik të kësaj zone të çmilitalizuar.

rejarlitet kalimtar

Days
Hours
Minutes
Seconds