Konferencë mbi poezinë e re shqiptare

Me mbështetjen e Fondacionit EDSRealizuan A.N.I.A dhe Klub Aleph
Kordinuan: Andi Tepelena, Artan Filo
27 prill 2005, Auditorium Santa Margherita-Venezia
Kjo veprimtari u zhvillua në kuadrin e edicionit të tretë të projektit kulturor “Art Kontakt”-pikëtakimi me artin dhe kulturën shqiptare.
Qëllimi i veprimtarisë ishte promovimi i poezisë shqiptare pas viteve 90-të për lexuesin e huaj dhe atë italian në vecanti. Në qendër të këtij takimi poetik ishte risija e kësaj poezie dhe thelbi avanguardist në letërsinë shqipe, kujdesi dhe pasurimi i formave moderne gjuhës poetike dhe formave moderne, origjinaliteti i poezisë së grupit të krijuesve të viteve 90-të të cilët sot janë autore të disa librave.
Morën fjalën:
Alessandro Scarsella(prof. i Universitetit Ca`Foscari, Venecia).
Hapja e punimeve
Eldon Gjikaj(kritik letrar) Prezantim i revistës Aleph
Parid Teferici(artist/poet) IperAtrofie: poezia e re dhe gjuha shqipe
Gentian Cocoli(poet/editor) Duke filluar nga lugina ime
Recitoi vargjet e poezive Maria Pia Colonnello (aktore)
U projektuan fotot artistike të Albes Fushës

rejarlitet kalimtar

Days
Hours
Minutes
Seconds